top of page

Miten löytää hyvä ripsiteknikko?

Totuus ripsistä.. Toivon, että lukisit tämän ennen kuin mietit minne menet ottamaan ripsienpidennykset Erittäin moni nainen on ottanut joskus ripsienpidennykset. Valitettavasti suurella osalla on siitä erittäin huonoja kokemuksia. Kun on huonoja kokemuksia, enää ei uskalleta ottaa. Moni nainen ei tiedä, minkälaisten ripsienpidennyksien kuuluu olla. Ripset sojottavat, silmät kutiavat, turpoavat ja rähmivät, ja moni luulee että näin se kuuluukin. Sen jälkeen joko jatketaan laittoja ja luullaan että nämä ovat ihan hyvät, jolloin taidoton tekijä ei tiedä tekevänsä mitään väärää ja jatkaa samaa tahtiin. Tai toinen vaihtoehto, ripset otetaan pois, luullaan, että minulla on vain allergia. Tai kun ripset eivät pysy ym muut ongelmat, ripsiteknikko laittaa usein ongelman asiakkaan ripsien piikkiin ja asiakas luulee että näin se on. Ja ottaa pois ripset. Kauneudesta pitää oikeasti kärsiä? Ainoastaan 10% tekijöistä ovat tarpeeksi taitavia tähän työhön. Jos asiakas käy läpi ne 90% ei tarpeeksi pätevää tekijää, varmasti pidennyksistä jää huono maku suuhun. Ripsienpidennykset leimataan turhiksi ja huonoksi. Sanotaan että omat ripset lähtee kun pidennyksiä pitää. Lääkärit ovat työtä täynnä silmätulehdusten parissa.

Ripsienpidennyksien laittaminen sinänsä ei ole mitään rakettitiedettä, mutta miksi vain niin vähän laittaa niitä hyvin? Ripsikurssi kestää ainoastaan 1-2 päivää, koska siinä ei ole enempää opetettavaa. Kaikki tulee harjoittelun kautta. Ripsikurssin käy moni, koska siihen ei välttämättä vaadita pohjakoulutusta, ripsiä voi laittaa kotona, siihen ei tarvita hirveän suurta alkupääomaa. Moni ei edes käy koulutusta, tilaa tarvikkeet, katsoo youtubesta videoita ja senkun tekee ja rahaa tulee. Sitten taas ihmetellään miksi tulee allergioita ja lehdet ovat täynnä miten vaaralliset pidennykset ovat ihmisille. Tekijöitä on hirveästi, mikä laskee pidennyksien hintaa. Asiakas ei osaa päättää minne menisi, kun kuvista ei saa oikein selvää.

Pidennyksissä asiakasta on erittäin helppoa huijata. Lyhyessä ajassa saa nopeasti ison rahasumman koska eihän asiakas sitä tiedä eikä näe mitä ripsiteknikko tekee… Jos laitto kestää tunnin verran, tekijä voi helposti sanoa että sinulla ei vain ole enempää ripsiä minne laittaa. Usein pieniä karvoja ei nähdä ja ne liimataan viereisiin kiinni. Jos asiakkaalla on puolet ripsistä pieniä 2-3mm karvoja, ja ne ovat liimattuja kiinni, se tarkoittaa sitä että pidennyksiä on puolet vähemmän kuin voisi olla. Asiakas ei tiedä sitä eikä ripsiteknikko välttämättä näe sitä. Tietenkin silloin laitto kestää tunnin ja asiakas maksaa sen laiton hinnan. Sen jälkeen kehutaan kuinka nopea tekijä on. Nopeus tässä työssä ei tarkoita mitään. Hyvä tekijä laittaa perinteiset ripset yleensä 1,5-2 tunnissa. Se sisältää ripsien putsauksen sekä vanhojen huonojen ylikasvaneiden pidennyksien irrottamisen. Siihen voi mennä 5-15 minuuttia. Sen takia kannattaa tulla puhtailla silmillä. Sen jälkeen perinteisiä ripsiä pystyy laittamaan noin 4-6 kappaletta minuutissa. Asiakkaalla on yleensä yhdessä silmässä 80-150 karvaa. Ripsien laitossa aina väkisin ripsiä liimantuu yhteen, jolloin niitä erotetaan toisistaan. Kun pidennyksiä erotetaan toisistaan, niitä saattaa myös lähtee paljon. Se vie aikaa, koska niiden tilalle on laitettava uudet pidennykset. Erottaminen myös saattaa satuttaa asiakasta ja sen takia moni tekijä skippaa tämän kohdan. Moni tekijä ei myöskään näe niitä yhteenliimattuja ripsiä. Kun ripsiä ei eroteta, ne kasvat vinoon ja kutiavat. Yhteenliimatut ripset vahingoittavat aina omia ripsiä. Jos sinulla on tuuheat ripset, mutta pidennyksien jälkeen harvat, se tarkoittaa sitä että niitä ei ole eroteltu tai ne ovat liian painavat ripsillesi. Kuvissa niitä yhteenliimattuja ripsiä ei näe, eikä asiakaskaan huomaa aluksi mitään. Pidennykset näyttävät lähes aina hyvältä laiton jälkeen, jos asiakkaalla ei ole kokemusta miltä ne voisivat näyttää.

Vasta sen jälkeen kun ripset kasvavat, ne yhteenliimatut pidennykset tulevat näkyville. Silloin moni ei jaksa enää antaa palautetta ripsistä. Ripsiteknikko ei välttämättä tiedä että hänellä on jäänyt ripsiä erottelematta. Koska jos ripsiteknikko ei näe niitä yhteenliimattuja ripsiä, niitä ei myöskään voi erottaa. Jos huoltosi kestää tunnin verran ja ripsiteknikko sanoo että kaikki karvoihin on laitettu pidennys, niin voi olla että hän ei ole poistanut vanhoja huonoja pidennyksiä. Jos niitä ei poisteta, ripset eivät näytä tasaisilta ja tippuvat nopeammin pois.

Nyt voi sitten laskea kuinka kauan sinun ripsien laittoon kuuluisi mennä. Jos sinulla on pienet silmät, sinulla on luultavasti 80-100 karvaa, jos isot silmät ja tuuheat ripset, niin 100-150 karvaa. Myös haastavat silmät/ripset lisäävät aikaa. Haastava työ on: alaspäin kääntyvät ripset, liian pulleat silmät, liian syvällä olevat silmät, jatkuvasti räpsyvät silmät, kyynelehtivät silmät, liian lyhyet ripset, kiharat ripset jne. Aikaa vie myös jos asiakas puhuu hirveästi. Puhuessa silmäluomet heiluvat ja pidennys menee ohi. Moni tykkää puhua kädet ja jalat heiluen, mikä tekee siitä vielä haastavamman. Nauraen tulee kyyneleitä, mikä vaikeuttaa työtä. Hiljainen ripsiteknikko ei ole tyly, päinvastoin, hän tekee työnsä hyvin. Nykyään on tullut markkinoille volyymiripset. Moni ripsiteknikko ei tee niitä, koska niitä on vaikeampaa laittaa ja laitossa kestää paljon kauemmin. Jos teknikko ei osaa laittaa perinteisiä hyvin, volyymiripsien laittaminen voi olla mahdotonta. Volyymiripset ovat paljon ohuemmat ja hennommat. Niitä tulee monta kappaletta yhteen ripseet, riippuen ripsen vahvuudesta. Volyymiripset kuuluu tehdä viuhkaksi. Viuhkaa on usein vaikeaa saada pysymään auki. Viuhkan tekeminen vie myös paljon aikaa. Jos perinteisiä ripsiä pystyy laittamaan 4-8 karvaa minuutissa, niin volyymiripsiä ehkä 3-4 tupsua minuutissa, koska viuhkan tekeminen vie aikaa. Volyymiripsiin tulee pikkaisen enemmän liimaa, koska ensimmäiseksi teknikon pitää saada liimaa viuhkan tekemiseen ja sen jälkeen liimaa ripseen. Kun liimaa tulee enemmän, niin ripset tarttuvat vielä helpommin kiinni. Sen takia moni tekijä turhautuu volyymiripsien tekemiseen. Volyymiripsissä voi huijata jättämällä viuhka tekemättä. Moni tekijä mainostaa tekevänsä ”volyymiripsiä”. Jos hän ei tee viuhkaa, hän tekee tavallaan perinteisiä ripsiä volyymiripsikuiduilla. Ripset näyttävät tuuheammalta, mutta asiakas ei tiedä onko viuhkoja tehty vai ei. Olen huomannut, että asiakkaat ovat tulleet pikkaisen ahneiksi tässä asiassa. Kun tekijöitä on niin paljon, niin hinta on oltava alhainen. Tekijän on oltava myös nopea, yli 2,5h ei jakseta maata. Sitten halutaan erittäin tuuheita volyymiripsiä. Mitä enemmän volyymia halutaan, sitä isompia viuhkoja joudutaan tekemään. Ison viuhkan(4-7 kuitua) tekemiseen menee enemmän aikaa kuin pieneen (2-3 kuitua). Jos haluat erittäin tuuheat ripset eli 5-7 kuitua jokaisessa karvassa ja sinulla on erittäin tuuheat ripset muutenkin, se tarkoittaa, että aikaa pitäisi varata vähintään 3 tuntia. Jopa 4 tuntia. Asiakkaan pitäisi ymmärtää, että se vie aikaa JA MYÖS NÄKYY HINNASSA. Jos sinulla on volyymiripset ja huoltoihin menee 1-1,5h, voit olla varma, että saisit paljon tuuheammat ja kestävämmät muualta. Silloin on yleensä sekaan laitettu perinteisiä ripsiä tai käytetty valmiita viuhkoja eli W ripsiä. Voi olla myös, että puolista ripsistä puuttuu pidennys. W ripset ovat valmiita 3D viuhkoja. Niitä ei hirveästi käytetä, koska ne ovat aika kalliit, eikä ripsiteknikko voi itse päättää miten monta kuitua hän haluaisi laittaa ripsiin.

Olen huomannut myös että hyvällä ripsiteknikolla on oltava myös tietynlaiset luonteenpiirteet. Yleensä luullaan että vaaditaan kärsivällisyyttä ja ”silmää kauneudelle”. Minä olen erittäin kärsimätön ihminen. Mutta olen perfektionisti. Minun on tehtävä kaikista ripsistä täydelliset. Se tarkoittaa että kaikki ripset ovat eroteltu ja joka karvassa on pidennys. Silloin syntyy asiakkaan ja tekijän välissä luottamus. Asiakas tietää, että tekijä tekee parhaansa ja tulee uudelleen. Minulla on myös tietynlainen miellyttämisentarve, mikä vahvistaa sitä, että haluan asiakkaan tykkäävän ripsistäni. En ole raha-ahne, tarkoitus ei ole tehdä niin monet ripset kuin kerkiää, vaan tehdä tehdä jokaisista täydelliset. Nykyään tiedän jo rajani, monet jaksan tehdä päivässä. Jos asiakas ihmettelee miten ei löydy yhtäkään aikaa kahden viikon sisällä, se tarkoittaa että myös tekijä kunnioittaa omaa työtä. Jos tekijällä on silmät kipeät/selkä kipeä, ripsistä ei voi välttämättä tulla parhaat. En ole paras asiakaspalvelija enkä välitä omasta ulkonäöstä niin paljon. Mutta huomaan erittäin hyvin kaikki yksityiskohdat ja minulla on hyvä näkö.

Ripsiä voi laittaa eri tavalla, ripsillä saa tehty silmiä isommaksi tai tuomaan silmiin ”kissamaisuutta”. Ripsillä voi myös harhauttaa silmien etäisyyttä toisistaan. Sitä tietoa vain harva ripsiteknikko tietää tai käyttää työssään. Tarkoitus tässä ei ole haalia lisää asiakkaita tai haukkua muita tekijöitä, vaan kertoa asiakkaille mitä työtä tämä oikeasti on. Myös sitä, mitä mahdollisuuksia asiakkailla on. Moni tulee luokseni ”huoltoon”. Huollosta halutaan maksaa huollon hinta. Mutta enimmäkseen se menee sillä tavalla, että väärin laitetut pidennykset on poistettava. Silloin tehdään vanhojen poisto+uusien laitto, mikä vie enemmän aikaa kuin pelkkä laitto. Asiakas ei ehkä olisi nähnyt tarpeelliseksi poistaa vanhoja ja ihmettelee miksi pyydetään laiton hinta.

Studio Beauty Pro

Uusimmat postaukset
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Edelliset postaukset
Arkisto
bottom of page