top of page

RIPSIPIDENNYKSET

Ripsienpidennyksissä omiin ripsiin liimataan ripsikuituja, jolloin saadaan näyttävä lopputulos ilman ripsiväriä. Kuidut kiinnitetään ripsienpidennyksille tarkoitetulla erikoisliimalla.  Ripsienpidennyksillä asiakkaan ripsistä saadaan luonnollisen tai näyttävän tuuheat – asiakkaan toiveesta ja ripsilaadusta riippuen.

TIETOA RIPSIPIDENNYKSISTÄ

Ensimmäiset ripsienpidennykset keksittiin vuonna 1916 Amerikassa ja ne tehtiin ihmisen karvoista.

Moni asiakas ei tiedä, miten ripsiä laitetaan. Ripsipituuksia (5mm-2cm), paksuuksia(0,03-0,25mm) ja kaarevuuksia(J,B,C,D,L,L+) on lukuisa määrä. Hyvä ripsiteknikko löytää sinulle parhaan vaihtoehdon. Ripsienpidennyksiä on mahdollista laitta myös eri tavalla. Niillä voi vaikuttaa silmien muotoon, kasvojen piirteisiin ja silmien etäisyyteen. Monella on huonoja kokemuksia ripsienlaitosta. Alempana voit lukea seikkoja, miltä ripsien ei kuulu tuntua. Voit luottaa siihen, että meiltä saat ripset ammattitaidolla.

 • Ripsien ei kuulu mennä ristiin. Jos ripset alkavat sojottaa, tarkoittaa se sitä, että ripset ovat liimattu yhteen tai vinoon. Yhteenliimatut ripset kutiavat, ripsi ei saa kunnolla happea eikä pääse luonnolisesti kasvamaan. Silloin ripsien määrä aina vähenee, koska yleensä ripsi irtoaa tupsussa.

 • Ripsien ei kuulu olla klöntissä. Aina 1 pidennys per 1 karva perinteisessä pidennyksissä. Volyymiripsissä laitatetaan aina 1 tupsu per yksi karva.

 • Ripsiä ei voi laittaa ihoon kiinni. Jos huomaat että pidennyksesi ovat liimattuna ihoon, on silmätulehduksen mahdollisuus erittäin suuri. Ripsiliiman joutuessa ihoon, se voi aiheuttaa palovamman sillä liiman kuivuessa vapautuu energiaa.

 • Ripsien ei kuulu olla liian kaukana. Jos ne ovat selvästi kauempana luomesta, ne tippuvat nopeasti pois. Hyvä väli on noin 0,5mm-1mm.

 • Ripsien ei kuulu lähteä alle 3 viikossa. Oma karva vaihtuu 1-3 kk välein välein, jolloin myös pidennys lähtee. Jos ripsesi lähtevät alle 3 viikossa juttele tekniikon kanssa ongelmasta. Volyymiripset voivat pysyä jopa 2 kuukautta, mutta normaali huoltoväli on 4 viikkoa.

 • Ripsien laitto ei kuulu olla kivulias eikä silmien kuulu kirvellä.

 • Laitto ei voi kestää alle yleensä alle tuntia eikä kokenut laittajaa yleensä laita yli 3 tuntia. Ihmisellä on noin 80-160 per silmä. Jos haluat erittäin tuuheat ripset, siihen menee myös aikaa.

 • Pidennykset eivät kuulu olla omia ripsiä lyhyempiä. Ne voivat olla yhtä pitkät tai kolmannes pidemmät. Pidempiä ei suositella.

 •  Pidennyskuidut ovat muovia. Pidennyksien kanssa pitää varoa kuumuutta, tai ne kihartuvat latvasta (kuuma uuni, tupakan sytyttäminen, kuuma fööni)

 • Voit itse päättää, miten pitkät, paksut tai tuuheat ripset haluat. Jos haluat tosi tuuheat, se on mahdollista, jos itselläsi on paljon ripsiä tai otat volyymiripset. Jos kuitenkin ripsiteknikko laittaa vähemmän kuin sinulla omasta mielestä on, se voi tarkoittaa että omat ripsesi on liimattu yhteen ja näin aina pidennyksien määrä vähenee.Hyvä ripsiteknikko katsoo myös silmämuotosi, ja ehottaa sinulle parhaan vaihtoehdon. Ripsillä voi muuttaa silmienmuotoa, tekemällä silmiä isommaksi tai kissamaisemmaksi. Ripsillä voi harhauttaa myös silmien etäisyyttä toisistaan.

 • Huollon jälkeen ripsien kuuluu näyttää samalta kun ensimmäisen laiton jälkeen. Jos huollon jälkeen ripsesi eivät ole tasaiset, se tarkoittaa että vanhoja pidennyksiä ei ole otettu pois ja huoltoon joutuu tulemaan aikasemmin. Huollossa ei kuulu ripsiä vain lisäillä, mutta myös ottaa pois ylikasvaneet, vinot ja huonot pidennykset.

 • Allerginen kohtaus voi tulla myös vuosien ripsipidennyksien käytön jälkeen. Allergialiima voi käyttää allergisten kanssa, mutta silloin ripsien pysyvyys ei ole niin hyvä.

 

 

bottom of page