top of page

Infopaketti kaarevuuksista!

Infopaketti about KAAREVUUDET!

Kerron teille eri kaarevuuksista mitä pidennyksissä löytyy. On olemassa erilaisia kaarevuuksia, loivasta kaarevaan: J, B, C, CC, D, DD, L, L+. J tarkoittaa suoraa, ainoastaan latvasta hieman kaartuvaa. B on pikkaisen enemmän. C on kaikkein yleisin. Samanlainen kuin C kirjain. D, eli todella kaareva. CC ja DD ovat välimalleja, eivät niin yleisiä. L, eli kulmikas ja L+, eli 2 kulmaa. L+ hahmotat kun kuvittelet että taivuttaisit vaikkapa tikun kahdesta kohtaa, jolloin syntyy 3 yhtä leveää osaa.

Tästä ollaan kahta eri mieltä, millä perusteella voi valita kaarevuuden. Ensimmäinen teoria on se. että kaarevuus valitaan ripsen muodon mukaan. Monella on alaspäin kasvavat ripset. Silloin olisi loogista, että laitettaisi myös suora pidennys, eli J. Silloinhan liimattava alue on isompi ja pidennys pysy pidempään. Jos on kaareva ripsi, pitää laittaa myös kaareva malli eli D. Tämä on 1 keino, minkä piikkiin kokemattomat ripsiteknikot laittavat sen, jos pidennykset eivät pysy. He sanovat että kun asiakkaalla on niin suorat/kaarevat ripset niin kaarevuus ei ole sopiva. Tätä teoriaa en itse usko.

Toinen teoria on se, että ihan sama minkälaiset ripset, kaarevuus valitaan asiakkaan toiveiden ja silmämuodon mukaisesti. Sääntö on se, että J eli loiva vetää painopisteen sivuille ja venyttää silmiä, tuo sitä kissamaisuutta. D eli kaareva tuo painopisteen ylös ja tekee silmiä isommaksi. C on sitten kultainen keskitie. Ulkoneville silmille sopii enemmän loiva, pienille uppoaville silmille enemmän kaareva.

J kaarevuus, eli loiva, näyttää sivulta katsottuna todella pitkältä. Se näyttää myös kaikkein luonnollisemmalta, ehkä liiankin luonnolliselta. Hyvin laitetut lyhyet J-ripset eivät näytä edes pidennyksiltä. Jopa ripsiteknikoilla on vaikeaa erottaa kumpi on pidennys ja kumpi oma ripsi jos J kaarevuutta laittaa. Moni asiakas toivoo kuitenkin enemmän näyttävyyttä, koska ripsivärillä saa samanlaisen tuloksen. J kaarevuus ottaa eniten silmälaseihin kiinni.

C kaarevuus eli kaikkein yleisin, sopii kaikille. Se on usein myös ainoa kaarevuus, mitä ripsiteknikot käyttävät.

D kaarevuus näyttää edestäpäin katsottuna pitkältä, se menee todella ylös. Sivultapäin katsottuna se ei näytä niin pitkältä. Se on paras vaihtoehto asiakkaille, kenellä on ollut C kaarevuus, mutta haluavat aina vaan pidempiä ja näyttävämpiä. Jos ollaan jo siinä 14mm ja silti ei riitä, kun heille laittaa vaikkapa 13mm ja D, he ovat samaantien tyytyväisiä.

Mitä pidempi pidennys, sitä painavampi se on. Pituus työntää painollaan omaa ripseä alaspäin eli se syö myös ripsen elinaikaa. Mitä pidempi eli myös painavampi pidennys, sitä vähemmän aikaa oma ripsi jaksaa kasvaa. Jos pituutta laittaa koko ajan vaan lisää ja lisää, se työntää lopuksi oman ripsen niin alas, että efekti on sama, ihan sama mitä pituutta siihen laittaa. Silloin tarvitaan heti D kaarevuus, eli koska se tulee ylemmäs, pituutta ei enää tarvita niin paljon. Kun pituutta ei tarvita niin paljon, myös painoa ei tule enää lisää. Eli ripset saavat kevyemmän vaihtoehdon ja silti tulee enemmän näyttävyyttä. D kaarevuudessa on ainoa huono puoli se, että se osuu kulmaluuhun. Niitä tuntee jatkuvasti, jos kulmaluu on alhaalla. Volyymiripsien myötä D kaarevuus on erittäin suosittu. Meillä noin puolilla asiakkailla on nykyään D kaarevuus. Niitä on todella kiva laittaa, koska volyymiripsissä kaarevuuden ansiosta viuhka pysyy paremmin auki. D kaarevuudessa kokematon ripsiteknikko tekee helposti portaita, koska tässä kaarevuudessa mallia on haastavaa hahmottaa ylhäältä päin. D kaarevuus on kokemattomalla myös hankalaa laittaa, koska siinä kaarevuudessa pitää ottaa eniten huomioon pidennyksen suunta. Jos sitä ei ota huomioon, ripsien kasvaessa ne alkavat näyttämään siltä että pidennykset loppuvat reunoista kesken.

Jotkut uskovat siihen, että kun D kaarevuudessa liimattava alue on pienempi kuin muissa, se myös pysyy huonommin. Itse en huomaa mitään eroa sen pysyvyydessä verrattuna muihin.

L ja L+ ovat melko tuntemattomia suomalaisille. Muualla ne ovat jo muodissa. L on ikään kuin J:n ja D:n sekoitus. Eli sen liimattava alue on isompi, mutta silti tulee todella ylös. Sillä saa kissamaisia ripsiä, kun taas D kaarevuuden kanssa kissamaisuus ei onnistu niin hyvin. Eli se on paras vaihtoehto alaspäin kasvaville ripsille mutta ketkä samalla haluavat näyttävyyttä. Se sopii myös aasialaisille, koska se tuo pienen efektin silmään, että siinä olisi luomivako. Sopii myös niille ketkä haluavat näyttävyyttä, mutta inhoavat sitä kun D kaarevuus ottaa ylös kiinni. L+ löytyy vain harvoilta ripsiteknikoilta. Se luo samaa efektiä kuin L, mutta tuo astetta lisää kaarevuutta.

Kaarevuuksia voi myös sekoittaa keskenään, jolloin tulee 3D efekti. Jos sitä ei osaa, ripset näyttävät sotkuisilta. Kaarevuuksien vaihtaminen onnistuu hyvin 1 aste kerrallaan. Mutta J kaarevuudesta D kaarevuuteen voi näyttää pikkaisen hassulta. Meillä on käytössä J, C, D ja L.


Uusimmat postaukset
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Edelliset postaukset
Arkisto
bottom of page