top of page

Mitä ripsimaailmalle on käynyt?

Ripsipidennykset tuli Suomeen hurjaa vauhtia 2010. Silloin vain harva teki näitä. Ihmiset kokeilivat miltä pidennykset tuntuvat. Joillakin oli hyviä kokemuksia, joillakin huonoja kokemuksia. Ei oikein tiedetty miltä pidennysten kuuluu tuntua tai mitä mahdollisuuksia on olemassa. Hyvät tekijät (tai huonotkin) ryhtyivät kouluttajiksi ja yhtäkkiä koko Suomi järjesti kursseja. 2012-2013 tekijöitä tuli ihan hirveästi ja pidennyksien hinta laski olemattomaksi. 2013 saapuivat volyymiripset. Ihmiset taas innoissaan ottivat pidennyksiä koska volyymiripsillä luvattiin että saa niin tuuheat ripset kuin vaan voi olla. Kaikilla nousi toivo että vihdoinkin ripsistä tulee pelkästään hyvää kokemusta. Ne pysyvät pitkään, ovat tuuheita, pehmeitä, eivät vahingoita omia ripsiä ollenkaan…

Mutta ei silti käynyt näin? Volyymiripset nostivat ripsien hintoja, koska aikaa menee enemmän. Miksi maksaisin volyymiripsistä 120 euroa, makaisin penkissä 3 tuntia vaikka Putiikki X mainostaa volyymiripset 30e ja tunti menee? Miksi joka ikinen liike mainostaa tätä samaa volyymiripsihienoutta, vaikka tulos ei siltikään ole sitä mitä odottaa? Ketä voisi uskoa jos on käynyt 10llä eri tekijällä, kaikki puhuvat miten hyviä he ovat ja jos jotain onkin asiakkaan mielestä väärin niin se on asiakkaan tyhmyyttä.

Nykyään hyvä ripsiteknikko ei ole enää ripsiteknikko vaan hienosti sanottuna *lash stylist joka tekee eye designiä*. Maailmalla järjestään kilpailuilta siitä, miten puhdas jälki on. Jokaisen ihmisen silmä on erilainen, jokaisen silmän ripset ovat erilaisia. Ns. tavallinen ripsiteknikko laittaa sulle tavalliset ripset. Voi olla, että jos 30 min kestää huolto niin yhtä nopeasti ripset lähtevätkin. Hän ei kiinnitä huomiota sun silmään tai siihen muotoon. Hän vaan laittaa mitä pyydät ja on iloinen kun käyt hänen luona kerran kuussa tunnin tai pari. Koska tällaisia ripsiteknikkoja on Suomessa paljon, hän myös pitää hinnan alhaisena.

Sitten tämä *lash stylist joka tekee eye designia*, on henkilö joka on tehnyt pitkään ripsiä. (veikkaan että Suomessa näitä on noin 5% tekijöistä). Hän on yleensä myös käynyt monessa eri koulutuksessa. Hän on TODELLA pikkutarkka. Hän tietää mikä ero on kaarevuuksilla I, J, B, C, CC, D, DD, L, L+, mitä se kaarevuus tekee sun silmälle, MITEN näitä kaarevuuksia sekoitetaan keskenään. Esim. yhteen silmään voi laittaa kaarevuuksia vaikka järjestyksessä C,L+,C,D. Hän ottaa huomioon jokaisen ripsen yksitellen. Hän ottaa huomioon myös jokaisen pidennyksen suunnan, liimausalueen, viuhkan koon, liiman määrän. Yksitellen hän käy läpi millin tarkkaa työtä x 100 x molemmat silmät. Tämä millin tarkka työ on niin pientä, että sitä ei edes huomaa. Sitä ei voi edes kouluttaa eteenpäin koska ei voi kertoa oppilaalle monta milliä on täydellinen liimamäärä just tuohon ripseen tämän kuidun kanssa. On myös mahdotonta kertoa näin pikkutarkkaa asiaa asiakkaalle, miten tärkeää se on, koska se on lähes olematonta. Eli ihan sama kehuuko ripsiteknikko omista koulutuksista tai tiedosta, jos häneltä puuttuu kyky huomata asioita millin tarkkuudella. Jos tekijällä ei ole sitä kykyä, hän laittaa pystyyn tämän Putiikki X:n ja mainostaa volyymiripset 30 euroa tunnissa. Ihmiset juoksevat halvan hinnan perään ja sitten haukkuvat pidennykset turhiksi. Silloin tämä *lash stylist joka tekee eye designia* ei pääse ikinä kehittymään tai näyttämään taitojaan, koska sitä ei vaan nähdä eikä arvosteta...

Nykyään ero ripsiteknikon ja *lash stylistin* välillä on todellatodella suuri, mutta sitä ei oikein tiedetä. Joten tutkithan tarkkaan missä laitat ripsesi. Ei ehkä arkikäyttöön näitä hienouksia tarvitakaan, mutta jos on haastava silmä tai haastavat ripset, pelkkä ripsiteknikon koulutus ei enää riitä.

Studio Beauty Pro


Uusimmat postaukset
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Edelliset postaukset
Arkisto
bottom of page